Céline Dion Vs. Daniel Merriweather

Kao što ste mogli da pročitate, nakon što je izdala dugo očekivani album na francuskom jeziku, Sans Attendre, Selin bi trebalo na jesen da izda i album na engleskom jeziku, Water and a Flame. Međutim, došlo je do komplikacija. Naime, australijski pevač i tekstopisac Daniel Merivedr tvrdi da mu je Selin ukrala pesmu! Tačnije, tvrdio je! Pevač je pre nekoliko dana, 4. jula, pokušao da ispravi svoju grešku objavom na svojoj zvaničnoj facebook stranici:

Želim da razjasnim neke stvari. Retrospektivno, pogrešio sam kada sam rekao da je Selin ukrala moju pesmu, sa gledišta tekstopisca, ne bih mogao da kažem da je to u potpunosti tako… i to stvarno nije bilo ono što sam hteo da kažem. Ispostavilo se da ona nije znala da je Water and a Flame moja pesma, sa moga albuma Love & War, umesto toga, ona je mislila da je to pesma Adel.

Trebalo je samo da uradi domaći zadatak pre nego što je odlučila da obradi moju pesmu, po njoj nazove svoj album i na kraju oda počast tvorcu pesme (Adel). Shvatam da je Adel veliki umetnik, ali ona je moj prijatelj; gostovala je na mojoj pesmi, posto i jednostavno, Selin je trebalo da bude upoznata sa time pre nego što je odlučila da prekraja istoriju.

Merivedr je prvenstveno bio uvređen jer je to vrlo emotivna i lična, ali i jedna od njegovih omiljenih pesama iz sopstvenog opusa koju izvodi zajedno sa Adel.

Ovom prilikom je na sajtu Dionove osvanula objava:

Selin zasigurno ni na koji način ne tvrdi da je ona napisala tu pesmu. Iako razumemo Danielovo razočarenje zato što nije spomenut za verme intervjua kod Kejti ipak je nelojalno prema selin to što mora da prima veliki broj podcenjivačkih komentara koji su objavljeni.

Za vreme svoje 32 godine duge karijere, Selin je uvek bila vrlo glasna pri iskazivanju poštovanja drugima koji su takođe zaslužni za njen uspeh. Uvek je isticala da nije ona ta koja piše pesme i da ima sreće što sarađuje sa divnim i talentovanim piscima. Optužba da je ukrala pesmu nije samo netačna, već i veoma škodljiva

U iščekivanju daljeg toka događaja, nadamo se da neće doći do većih komplikacija. Uživajte u pesmi!!

Advertisements

2 thoughts on “Céline Dion Vs. Daniel Merriweather

Ostavi komentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s