Selin Dion: Ovo možda niste znali – 2.deo

Predstavljamo vam drugi deo zanimljivih činjenica koje možda niste znali o kanadsko-francuskoj pop divi Selin Dion.

  • Kao 14.dete u porodici ona je rođena kao najkrupnije dete sa 3,8kg.
  • Ona i njen brat Žak napisali su njenu prvu pesmu  “Ce n’était qu’un rêve” (“To je bio samo san”) kada je imala samo 12 godina.
  • Rene Anželil, njen sadašnji suprug nije bio njen jedini menadžer, nekada je na njegovom mestu bio Paul Levesque.
  • Pre nego što je Rene od Selin napravio internacionalnu muzičku zvezdu, poslao ju je u školu “Berlitz” na tri meseca da tečno nauči engleski jezik, a kasnije su poradili na njenom fizičkom izgledu.Celine-Dion
  • Kada je 1996.izašao njen album “Falling Into You” debitovao je na drugom mestu u Francuskoj, na #1 bio je njen album “Deux”.
  • Selin je svoj prvi muzički video, na engleskom jeziku, snimila za potrebe filma “The Peanut Butter Solution” (1985.). Video možete pogledati ovde.
  • Nije svako fan Selin Dion. Rob Sheffield iz Rolling Stone-sa je rekao za album iz 2007. “Taking Chances” da njen glas zvuči “kao davljenje i prenemaganje mačke, iako ona peva.”
  • Selin je pametno pratila političke struje kada je u pitanju SAD. Tokom operacije “Pustinjska oluja” pevala je za vojsku. Tokom ugarana “Katrina” javno, pred milionskim tv gledaocima je osudila neaktivnost Džordža Buša, tada je i donirala milion dolara žrtvama.
  • Selin je idol-idolima. U Južnoj Afrci u popularnim muzičkim tv show programima takmičari često pevaju njene pesme. Pobednik “Idola” 2007. Jody Williams na svom turu je izvodila neke od njenih najpoznatijih pesama. Pobednica poslednje sezone “The Voice USA” Tessanne Chin baš sa njenim idolom u poslednjoj, finalnoj večeri show programa izvela je “Love Can Move Mountains” i tom prilikom izjavila: “Ova žena je moj idol. Sećam se, slušala sam je od svoje dvanaeste godine.” Pogledajte njihov nastup ovde.
Advertisements

Ostavi komentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s