Naša mala Selin Dion

Krajem prošle godine, suočili smo se sa novom emisijom RTV Pink, Pinkove zvezdice, koja nas je iznenadila i oduševila onim što smo čuli. To su, naime, glasovi naših najmlađh sada već zvezda.

Među mnogobrojnim glasnićima malih pevača i pevačica, našao se jedan broj koji nas je doveo do suza, jedan broj koji nas je nasmejao, ali tu je bilo i nekoliko kandidata koji su zaplenili naša srca jasnom emocijom koju prenose dok su na sceni. Nekoliko takmičara nas je oduševilo svojim izborom: neki su bili premladi za pesme koje su odabrali, ali su iznenađujuće dobro izdržali teret svojih numera, neki su svoj prolaz u sledeći krug obezbedili perfektnim nastupom,… U celoj ovoj priči postoji jedna jaka stvar: još uvek postoje ljudi koji svoju decu podržavaju u slušanju kvalitetne muzike, podstiču ih da istražuju njima nove muzičke pravce, otkrivaju im muziku sa naših starih prostora… i ono što je najvažnije – pružili su tim možda i previše mladim ljudima priliku da izraze svoje talente.

Kako su epizode odmicale, pojavljivali su se sve bolji i bolji glasovi. Naravno, videli smo i nekoliko izuzetnih kandidata koji su izvodili neke od pesama Selin Dion. Bez obzira na činjenicu da su njene pesme jako teške za izvođenje, svi su bili predivni i ni malo loši… Međutim, naša srca je odmah osvojila Lena Stamenković svojim izvođenjem pesme I Surrender, ali ni žiri nije ostao ravnodušan:

Reakcija žirija: Valentina, Goca Tržan, Hari Matahari, Jelena Tomašević, Milan Stanković

Reakcija žirija: Valentina, Goca Tržan, Hari Matahari, Jelena Tomašević, Milan Stanković

Ova desetogodišnjakinja, koju u našim medijima nazivaju i naša Selin Dion, nam je svima pokazala kako se nastupa na televiziji. Svoj talenat je nesebično podelila sa publikom koja je, dok se Lena skromno povlačila sa scene posle nastupa, ostala u šoku!

collage

Naša mala Selin! 🙂

Njen glas je ostao jako prepoznatljiv članovima žirija pa su je tako prepoznali već nakon nekoliko taktova pesme. Da je pesma bila pravi izbor dokazuje to što se Lena rasplakala tokom izvođenja, ali nije bila jedina u studiju koja je plakala – uspela je da rasplače i žiri koji je nakon nastupa imao samo reči hvale za nju:

Leno moram da ti kažem nešto: izgleda da pritisak na tebe posebno deluje! Kada si u strofama pažljiva si, vodiš računa, a onda, kada ti pukne dizna i samo eksplodira iz tebe, tada publika skače, ti skačeš. Toliko si muzikalna, toliko osećaš melodiju. Uvek nas obraduješ. Ovde nema matematike

Pored Lene, sve pohvale Anđeli Tasić i Ivani Babić koje su isto pevale numere naše dive!

Jedan od zanimljivijih momenata je bio na početku: Lena je počela da peva, a žiri nije mogao da prepozna koja je pesm u pitanju…

Koja je pesma? KOJA JE OVO PESMA?! Ne znam, ko je ovo pesma? Ne znaju. Je l’ ovo “Hello”…

Neprocenjivo.

Advertisements

Ostavi komentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s