Potvrđeno: Ovi muzičari više nisu u bendu Selin Dion

Za kratko vreme proširila se vest o otpuštanju nekih od dugogodišnih muzičara Selin Dion od strane novog menadžment tima. Na listi su se našli violinista Jean-Sébastien Carré,  gitarista André Coutu, dirigent  i muzički direktor Claude “Mego” Lemay kao i klavijaturista Yves Frulla. Kao razlog ove po malo šokantne odluke naveli su kako bi želeli Selin da prikažu svetu u potpuno novom stilu i svetlu.

Violinista Jean-Sébastien Carré, najmlađi po stažu od svih gore navedenih muzičara,  u tim dolazi 2002.godine nakon titule jednog od najboljih ali i najmlađih kanadskih violinista.  Sa Selin se prvi put pojavljuje u  Vegasu u sklopu “A New Day” show-a.

Dirigent, odnosno muzički direktor  Claude “Mego” Lemay sa Selin je radio od davne 1987.godine. Poslednjih 13 godina radio je kao njen muzički partner i kao takav zajedno sa pevačicom osmišljao muziku za mnogobrojne svetske turneje.

Gitarista André Coutu, postao je član benda 1991. nakon četvorogodišnjeg sviranja u jednom od najgledanijih, dnevnih programa na kanadskoj televiziji. Pored gitare, muzičar u slobodno vreme se bavi i komponovanjem.

collage

Muzičari koji su napustili bend

 

Klavijaturista Yves Frulla u bend dolazi 1994.  Tokom kratke pauze, u karijeri Selin Dion koja je usledila u periodu od 2000- 2002.godine Yves se bavio komponovanjem muzike za filmove, a čim su počele pripreme za “A New Day” dobio je poziv u Las Vegas koji se ne odbija.

Reakcije fanova na ovu odluku su podeljene: dok jedni misle da je ovo pravo vreme za promene, drugi pak osuđuju ovaj pomalo ishitren potez najčešće sa rečima “zašto menjati nešto savršeno, što je besprekorno funkcionisalo tolike godine.”

A Vi, šta Vi mislite?

Advertisements

2 thoughts on “Potvrđeno: Ovi muzičari više nisu u bendu Selin Dion

Ostavi komentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s