#TBT1995: Le Ballet, Live à Paris

Selin, kraljica improvizacija, nas svaki put iznova iznenadi svojim moćnim glasom i domišljatošću! Maštovitost koju pokazuje pri svojim improvizacijama uspeva da zaseni i najneukije uho! Naravno, iza toga stoje godine iskustva i rada što rezultuje odličnim rukovanjem svojim glasom.

Tonight we dance extravagance!

Pre 20 godina, u Parizu 1995, Selin nam je svima pokazala kako se to radi! Ova blues-jazz numera je te godine bila 5. na Airplay Chart-u u Francuskoj, kao u ostalom i ostale pesme sa albuma D’eux. Nakon izvođenja iste na koncertu, počeli smo da shvatamo ozbiljnost sa kojom Selin shvata svoj posao. Na prvo slušanje i gledanje ovog nastupa(klikni ovde da pogledaš nastup), Dionova nam je šaputala: “Tu comprends pas trop c’qui t’arrive, tu crois d’abord à une erreur”, tada uzesmo za ozbiljno to što kaže.

Car le ballet a commencé…

Live_à_Paris

Omot snimka koncerta koji se pojavio u prodaju krajem 1996. godine.

Ali balet je već počeo. Kako koji minut prolazi, Sel svakim tonom oduševljava svoju publiku! Imitacijama električne gitare (ili, kako neki članovi našeg tima vole da kažu, kosačice za travu), i džez i bluz improvizacija, naša diva predstavlja članove svog orkestra i prateće vokale! Na kraju, jako teško prikrivajući odušeljenje u svom glasu, Selinka predstavlja i šefa orkestar – Mégoa, koji je svoju karijeru na toj poziciji završio nešto ranije tokom ove godine.

Jedan od najvećih ako ne i najveći utisak ostavlja sama njena pojava na sceni. Uz lagane ritmove ove bluz pesme, pevačica se izazovno kreće po sceni sve življe, u tesnom kožnom kombinezonu, sa kratkom kosom koju je furala tih devedesetih!

#TeamCelineSerbia Vas ostavlja da uživate u ovom predivnom desetominutnom baletu! Budite u toku sa vestima o Selin, pratite naš blog.

Advertisements

Ostavi komentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s