“Srce mi se cepa ali osmeh je uvek na mom licu”

“Šou se nastavlja” na velikoj sceni Koloseuma Cezarove Palate u Las Vegasu. Pored velikog broja njenih pesama, Sel je u setlistu uvrstila i obradu epske pesme(iz 1991.godine)The Show Must Go On” britanskog rok benda Queen. I to kakvu obradu!


Dok peva legendane stihove Selin na bini prati 31.muzičar: uključujući gudački sa 16. i trubački orkestar sa 5.članova zajedno sa tri prateća vokala. Konačan rezultat: instrumental od kog će vam se naježiti svaka dlaka na telu i Selin koja, sa po malo agresivnim pristupom samoj kompoziciji, šalje jasnu poruku svima u sali: “Šou nikada ne sme stati, šou se nastavlja!”

11949345_1275749725784784_6820789689173577941_n

Sel izvodi “The Show Must Go On” u lepršavoj zelenoj kreaciji.


A, tek tekst sa kojim se Sel poistovećuje: tekst prepun aluzija, metafora i drugih stilskih figura. Na trenutke teško razumljiv. Tekst koji navajvljuje dobro prekrivenu tragediju. Sama poruka je odlučnost kao i jaka volja za životom(“I have to find the will to carry on with the show”) uprkos slabljenju duše i tela(“Inside my heart is breaking”), poruka koju Selin šalje svom suprugu koji se, nažalost, po treći put bori sa opakom bolešću.

Na kraju presudite sami, pogledajte i poslušajte Selin ovde!

Advertisements

Ostavi komentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s