Selin Dion: Kul diva

Pariz: nepunih mesec dana unazad Selin Dion uslikana je kako napušta svoj hotel u +$800 “Titanik” duksu. Zašto je ovo važno? Pa setite se da je 90ih godina Selin vladala svetom muzičke industrije. E, pa vratila se opet.
U sjaju njene najveće slave i singla iz 1996.e  “Because You Loved Me” kanadska diva snimila je ljubavnu temu za jedan od(ako ne i) najboljih filmova svih vremena- “Titanik.” Ultimativna balda, koja je vremenom bledila. Krajem 90ih pa nadalje muzička industrija izrodila je nove, mladje, pop pevače čije balade se(baš kao i “My Heart Will Go On”) i dan danas slušaju. Bile su to mladi i kul fenomeni kao Britni, Kristina, P!nk, Bionse… A Selin, je možda izgubila negde taj “kul” deo… ili ne?

This slideshow requires JavaScript.

U suštini Selin je bila i ostala kul diva. Kako su 2000.te tekle Selin je prihvatala svoju ekscentričnu stranu, ali i posvetila se svom suprugu i deci. Tada je nosila ekscentrične haljine, poprilično skratila i ofarbala kosu u plavo, uselila se u zamak, napravila jednu od najvećih zarada u istoriji sveta muzike od turneje itd. Sve to dok se konačno nije skrasila u Las Vegasu i evoluirala u modnu ikonu zajedno sa njenim show-om u Koloseumu Cezarove Palate. Ukratko, u toj celoj evoluciji nje kao pevača odnosno umetnika, postala je “badass” kako bi to englezi rekli. Koliko god se ljudi odvikli od nje, nakon Pariza i “Titanic” duksa Selin nas je ponovo vratila u njen boks, jer je upravo to pojavljivanje bilo “most viral fashion moment” u 2016.oj. Fanovi su toliko daleko otišli da su svi želeli taj papreni duks za sebe(iako su svi rasprodati u roku od nekoliko dana lol).
Selin je oduvek bila jedinstvena pojava. Počev od njenog glasa, modnog ukusa ali i otvorenosti pogotovu što se tiče privatnog života nje i njenog pokojnog supruga. Jer u vreme 90ih priznati da voliš čoveka koji je dovoljno star da može da ti bude otac je poprilično opasno kul(s jedne strane gledano).
Vidite godine igraju bitnu ulogu u karijeri bilo koje pevačice. Sa nekoliko izuzetaka naravno(čitaj Bijonse) zvezde tinejdzerke dominiraju svetom muzike, a od devojka(ne žena hehe) od 30+ godina očekuju se da ili ostanu na zemlji i izgledaju/pevaju u sladu sa svojim godinama ili da ostanu u vozu zvanom “nostalgija”(čitaj Britni Spirs). A tek kada te iste pevačice napune 40+ banki one se računaju otpisane. Pevačice kao Gvin Stefani pevaju o svom razvodu, Šer koristi svoj Twitter u političke svrhe, a Maraja Keri hoho nećemo o njoj… Dion u “Titanik” dukserici, DzejLo šalje Leu Dikapriju poruku i pita ga za cool klub u koji bi mogla da izadje(come back Jack, come back).  Ovakvi primeri podsećaju nas da i mi u jednom trenutku u životu, kada dovoljno odrastemo možemo da radimo šta hoćemo i da npr kažemo “situcaiju kakva takva je” bez potrebe da precrtamo reči u glavi zbog kojih bi se ta druga osoba eventualno naljutila(jer nas jednostavno više nije briga).  Dodje to sve sa godinama…

Foto: Getty Images

My Heart Will Go On, foto: Getty Images

Danas je vreme socijalnih mreža… Kontakt sa osobom obožavanja je udaljen samo nekoliko klikova(log in i vuaala). Dok je u tim 90.im pojam “diva” bio vezan samo za jedan žanr ili tip pevačice, danas definicija obuhvata devojku/ženu, pop zvezdu koju baš boli uvo za sve(kako kaže jedna naša pesma). Bilo da one pevaju o ljubavi, gubitnku drage osobe ili pak limunadi one sa nama dele set pravila za život koji oni žive, tako brisajući godine kao faktor uspeha, i tako dajući njima više prosora da rade i pevaju ama baš o čemu oni hoće. Upravo baš zato ne postoji ni jedna prepreka kako bi se Selin Dion vratila u žižu interesovanja, baš kao pre, jer njene pesme kao i ona samo vremenom postaju bolje, životno iskusvo donosi poseban žar u svaku umetnost te ni muzička industrija nije izuzetak.
Kul, zar ne?

Advertisements

Ostavi komentar :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s